SILA KLIK KAT SINI YE

Tuesday, 4 November 2014

Anak bijak dengan Omega Guard

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Anak Bijak dengan Omega Guard

Setiap ibu bapa tentunya inginkan anak-anak yang bijak dan sihat. Sesetengah ibu bapa, sesudah lahir anak itu, kepala ligat memikirkan macam mana anak ini bila dah besar, sekolah mana yang nak dihantar, macam mana cara pembelajaran kat sekolah, baik ke untuk anak-anak. Cikgu nya bagus atau tidak. Semuanya ibu bapa fikirkan. Seperti saya juga, tentunya mahukan yang terbaik untuk anak-anak. Macam mana kita nak melahirkan anak-anak yang bijak ni. 

Faktor utama, tentunya dari segi pemakanan yang ibu berikan sewaktu dalam kandungan lagi. Semasa hamil, ibu-ibu tentunya wajib makan makanan yang berkhasiat supaya anak dalam kandungannya juga mendapat serba sedikit khasiat daripada makanan tersebut walaupun tidaklah sepenuhnya. Pemakanan yang seimbang dapat membantu membentuk tumbesaran bayi yang sihat. Ibu-ibu hamil juga dinasihatkan supaya mengambil supplemen yang boleh membantu meningkatkan fungsi otak bayi seperti DHA. DHA terdapat pada susu formula untuk ibu-ibu hamil. Tetapi tak semua ibu hamil suka minum susu. Walaupun banyak susu-susu formula di pasaran yang mempunyai DHA, namun kandungan DHAnya rendah dan perlu kepada makanan tambahan yang lain.


Apa itu DHA?

DHA atau Asid docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. DHA merangkumi kira-kira 97% asid lemak dalam otak dan 93% asid lemak Omega-3 dalam mata.

Kenapa DHA Penting kepada Anak-anak?


  • DHA membantu dalam perkembangan otak bayi dan kanak-kanak
  • DHA memperbaiki daya tumpuan, sikap dan fungsi kognitif kanak-kanak
  • DHA membantu kanak-kanak supaya lebih fokus masa belajar ataupun main.
  • DHA memastikan perkembangan otak kanak-kanak dan bayi adalah optimum
  • DHA membantu sel-sel otak berhubung dan pemikiran menjadi lebih pintar
  • DHA membantu merawat asthma di kalangan kanak-kanak 
  • DHA membantu kanak-kanak yang mengalami ADHD 

Bagaimana untuk mencukupkan kandungan DHA pada tubuh badan?

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang tulen dan diekstrak dengan tiga peringkat penyulingan bagi membebaskan bendasing yang ditelan oleh ikan-ikan laut dalam.

Dengan pengambilan minyak ikan ini, 1 kapsul omega mengandungi 120 mg DHA. 1 kapsul dapat memenuhi keperluan DHA bagi kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas. Bagi kanak-kanak seawal 6 bulan hingga 2 tahun, mereka memerlukan 100 mg DHA sehari.






Sempena bulan promosi , pasti tidak menyesal kerana bulan ni ada promosi twin pack yang menjimatkan pembelian anda sebanyak 5%

Harga sebotol = RM 136 SEBOTOL

Beli 2 botol dapat harga = RM 258.40 sahaja TWIN PACK




Anda juga mungkin berminat untuk mengetahui artikel ini:

1. PENGEDAR SHAKLEE
2. CARA DAFTAR AHLI
3. MINYAK IKAN TERBAIK
4. TAMBAH SELERA MAKAN ANAK


HUBUNGI SAYA:-

Emel: zainahmohamad09@gmail.com 
Call/Sms/Whatsapp/Telegram : 012-350 4258 
ID Shaklee : 1122124 
Shaklee Produk (M) Sdn Bhd [381287-T]

8 comments:

Zoe Abigail Adamant said...

Memang supplement terbaik untuk anak-anak

Salju Sakinah said...

Rugi..rugi..rugi..
ruginya tak ambil suplemen omega time pregnant dulu

RAHSIA BUAH KIWI

W.norhanisah W.ibrahim said...

Omega de DHA yer?.bgus tu

kehilangan adik rafiqin terjawab

nila anggraini said...

Omega guard memang terbaik untuk perkembangan minda kanak-kanak . Ianya juga sebagai agen pembakar lemak...jangan lewatkan prkmosi omega guard bulan ini. Beli 6 percuma 1.

Nur Hijratul Hajar Bahaman said...

DHA memang penting untuk perkembangan otak kanak2

Menu Ibu Menyusu Badan

hadziq firhan said...

Omega guard mmg terbaiklah untuk anak2..

Zainab Mat rani said...

Omega mmg terbaik..baby batuk kahak pn boleh keluar kahaknya..sebab tu ibu menyusu wajib ambik Omega Guard nie.

Maria Awi said...

jika ada ibu yang risau anak asyik dapat no hujung2 je dalam kelas...pengambilan omega ni sangat2 membantu

Derita Pesakit Gout Ingin Cepat Pulih Akibat Terlalu Sakit | Diari Mama